Tuesday, September 18, 2012

WHAT IS PREMIUM BEAUTIFUL ALL ABOUT???



Intro by displaying the brand...hihihihi

People used to ask me what is PB mean. Is it Public Bank or else...hihihi..never mind. Me too was like one of this people before...until further googling comes into picture. People like me which susah nak trust others lagi susah to be convince with this kind of stuff. What i do need is detailed explanation and definitely I'm going to do my own research....indeed!!!

But, after sometimes....I tergerak hati nak contact my senior during studies at UUM...because I salu baca her entry about this PB stuff....the best part is, she is too passionate with what she is doing....therefore, I did asking her to come over my place and explain further about this PB...hehe...at that time, she was 34 weeks of pregnancy...=)

For the rest of my buddy out there...PB is actually Premium Beautiful....it is a corset. As far as myself is concern, I don't bother much about body shaping, but what i do concern much is on my health. You terribly need a healthy body in order for you to perform your daily works...regardless any type of work. I pun tak pernah kisah pasal any corset before....dengan type of person yang lasak...and tak suka yang remeh2...lagi I don't bother much about thing by the named of CORSET....

But since dah kahwin...and have child of my own...baru lar terkedek-kedek nak percaya cakap mama yang always nag to me...."Jaga badan tu, for husband"...huhuhuhuhu. My body seriously was totally out soon as I deliver my first child...huhuhuhu...I didn't put on weight at all....but sana gelebeh, sini gelebeh...sini lembik, sana lembik...uwaaaaa....

Dengan nak jaga anak on my own, I don't have much times to actually work out...what i do know....anak tido, I nak kena bertungkus lumus siapkan housework...then esok, antar him to nursery and off to work...to je lar.....

Huby never says anything, sampai lar i voice out yang I tak suke tengok my own body....huhuhu...baru lar he start buying so much things for me to eat and sapu (of course). Clear cut, incek suami sayang saya n do not want to hurts me by saying harsh words regards to my body...sampai dia sanggup silent....bler I dah voice out, baru dia start giving his sincere opinion...

Cube kalo I biar je...sure dia pun layan je, nak cakap tak sampai hati kan....=)..so, mummy and ladies out they...be alert of your own body...jangan malu nak share with hubby...because diaorang yang nak "pakai" kita pun...hihihihi...their sincere opinion worth than anything

But, before I proceed further deeper....I insist to explain on what is PB and how do it works basically on your body...PB itself got 3 pieces...and that 3 pieces mainly to cover different parts of your body and definitely ade their own functions....

That 3 pieces are Bengkung / Waist Nipper, Girdle and Long Bra...details description are as below...happy reading =)


Bahagian 1 - Bengkung / Waist Nipper.






1) Tujuh batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra / tulang belakang, can also memperbaiki postur berdiri dan duduk.


2) Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara sama rata, ia turut berfungsi untuk mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.


3) Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.


4) Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.


5) Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.


6) Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.



Bahagian II - Long Girdle. 






1) 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.

2) Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.

3) Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.

4) Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.

5) Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.

6) Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.

7) Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.

8) Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.

9) Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.

Bahagian III - Long Bra. 



1) Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.

2) Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.

3) Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coil dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.

4) 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.

5) Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.

6) Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.

7) Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.

8) Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.





Best kan bler baca all the descriptions and how well do it works with your body. Most of my client memang come back to me and says, yes it do works....but I always remind them that...what ever you do, commitment is a must....if you  want to look in shape secepat yang mungkin...wear it everyday, minimum of 8 hours....and they do listen...Alhamdulillah, sumer pun menjadi


Nothings comes easy especially without full commitment...indeed!!!


If you want to try it and feel the differences on your body...or even to touch the material itself....feel free to set your appointment with me. I can be reached 24/7 at below contact details  =)

MUSFIRAH SHKURI
019-2828599
musfirah28@gmail.com



No comments: