Monday, September 17, 2012

Syafiqah's Wedding Preparation, Solemnization and Reception

This post supposedly post before Syafiqah's big day...but cece too busy helping her preparing things...jadi lar camni.....lambat baru nak terkedek2 post....kahkahkah....langsung cter pun combine lerrr...=)

Her Big Day was on 31st August 2012....before that Syafiqah dah start cuti for two weeks...and we definitely begin the preparation one month earlier than that lar kan...masa tu fasting month...one month earlier tu just for doorgift je...the rest dah settle earlier dah....=)

Ni lar tugas saya...kna masuk kan those shredded paper in this tiny piece of love...complicated plak tu nak bukak...maner nak berperang ngan haziq yang sibokkk sangat nak tolong umi dia...adoyai...memang orang yang sabau je bleh buat...chewahhhhh

love in green

hamek ko...kocik bonar love ni

ni bru green box...ada pink lagi 2, putih lagi 2...hamek ko, musfirah =)

Ni orang kuat doorgift...asal barang sampai je, dah tak menyempat nak tunggu esok dah...malam tu jugak dia kerah kterorang buat...hihihihi...cute sangat dengan anxiousness dia....


Babah memang the bestt =)

siap pakai gloves lagi...hah,jgn memain...hihihi....hygiene, babe

Main doorgift for guest is this glass jar contain of 10 pieces of marshmallow...dalam 800 glasses....the rest tu letak agar2 kering...hihihihi....naseb kterorang buat masa bulan puasa...kalo tak, abes dalam mulut je lar those marshmallow...hihihi

marshmallow in the making

dah macam dalam factory =)

musfirah tolong amek gambar je...=)

nice colors

the cap and the sticker (design chosen by babah)

Ada jugak last minute shopping by family members, saya bekerja on that day...sangat tidak aci...psycho beb..nak2, anak kesayangan ikut sekali...hmmm, lagi rasa nak balik je on that day...hukhukhuk

They are having their last minute shopping at Haniffa, Jalan Masjid India...looking out for some exclusive chocolate for VVIP doorgift and hantaran as well...

Owh, how I wish I was there....

syahirah yang obsess with chocolate 

hah, cepat pilih...amboi...penuh tangan hang

umi, banyaknyer chocolate wooooo

Haziq cuba nasib nak bukak chocolate tu...=)

hahahaha...kena dok dalam bakul

keletihan sungguh anak umi ni eh 

The day has come....hihihih...Syafiqah's Big Day....akad nikah on 31st...but no pic taken on that day...sumer pun super busy...huhuhuhu

Yang ada just on her reception day je....but, syukur Alhamdulillah...dengan sekali lafaz, Syafiqah and Sham yang bercinta since 2004 until 2012...8 tahun seyhhh....finally they become husband and wife....=)...bak kata Syahirah, kalo kter selama 8 tahun tu...sure asyik tukar...hahahahahha....we choose the best among the best....oppssss

Papepun, me dah perfectly married and anak nak masuk 2 dah...syukur Alhamdulillah...Allah swt knows better than us...the arrangement was soooo perfect....hihihihi

Reception falls on 1st September 2012...date terbaik punya...hihihi...the reception begin as early as 11.00 am....matakuwh masih mengantuk lagi...maner taknyer, malam tu dalam pkul 12am dok cucuk bunga manggar lagi...hahahha...lihat bunga manggarku, cantekkk kan...specially design lagi


special bunga manggar


Babah yang semakin berkilat kepalanya...hihihi

Musfirah yang jalan laju tak hengat dunia....opsss

Orang kuat kenduri yang sembang apa tak tao...

the bride and the bridegroom

me and kakak

the food has served and ready to eat...yummy

owh, buah hatikuwh

kak mas's touch...cantek sgt

mereng ness...hhihihi

Dua beranak ni orang kuat kenduri...hihihi....heart both of them so much

kamu sungguh cantek lar syg...hihihi..thanx for the commitment....before wedding bape kali ulang alik umah tolong macam2...hihihih

Pak Ndak yang the boomm..next bapak pengantin ni...ahaks

Kesayangankuwh....=)
Finally, family manage to get together and take this one and only pic...hihihihi

Shkuri's family

Syukur Alhamdulillah....ke tiga-tiga majlis berjalan dengan lancar...as per planned...sumer pun atas co-operation from family members and their full commitment....sangat2 happy...thank you so much, dearest family members....we do appreciate your effort and kindness.

Next Syahirah eh...hihihihi

?????.....explain yah...hihihi

1 comment:

miss najwa said...

Wah cantik2 gambaq semua :) wikikii (^o^)v